Undgå støvmider – sådan gør du!

Støvmider er en uundgåelig ting, hvad angår dyner og hovedpuder. Støvmider kan formere sig i tusindvis, og det kan være ualmindelig svært at holde nede, hvilket er problematisk for dem med støvallergi. Selvom disse bæster ikke kan ses, så er det sjældent rare at tænke på, idet de lever i vores dyner og hovedpuder. Heldigvis findes der gode måder hvorpå du kan holde mængden af støvmider nede, så læs med her, og bliv klogere på hvordan du undgår større mængder af støvmider i dit soveværelse! Bedre Nætter har et godt udvalg af dyner til dig, der døjer med allergi: http://www.bedrenaetter.dk/dyner/dobbeltdyner/dobbeltdyner-200×200.html

Vask din dyne og hovedpude

Det er nok de færreste der gør det, men faktisk bør du vaske din dyne og hovedpude 2-4 gange årligt. Først og fremmest er dette en måde hvorpå du holder din dyne i god stand, men desuden er det også en måde hvorpå du kan mindske mængden af støvmider markant! Det kræver ikke særlig meget, alt du behøver er en vaskemaskine der kan køre et skånsomt program og centrifugere, skånsomt vaskemiddel, 2 tennisbolde og en tørretumbler. Dog kan processen godt tage et par timer, så undgår den helt store dynevask inden sengetid. Du skal blot huske at vaske en dyne ad gangen sammen med 2 tennisbolde, det skånsomme vaskemiddel samt de tidligere nævnte vaskeprogrammer, hvorefter dynen tørres i tørretumbleren. Gør dette hver 3 måned, og du mindsker mængden af støvmider efter hver vask!

Luft ud!
En anden yderst nem og effektiv måde, at slippe af med støvmider er ved at lufte ud. Lad vinduer eller døre stå åbent, så dit soveværelse kan få luft. Lad også gerne dine dyner hænge ude fra tid til anden, gerne henover sommeren hvor vejret alligevel er til det. Du kan derudover også glæde dig over, at din seng har godt af at stå uredt engang imellem, da dette også er med til at lufte dyner og puder. Så luft gerne ud på værelset hver dag, og lad dynerne hænge ude når vejret er til det! Brug dyne-guiden.dk til at læse meget mere om dyner.