Sådan plejer du din dyne

Blot dét, at skulle udvælge sin nye dyne kan synes svært nok i sig selv, men dét at huske den rette dynepleje kan være lige så stor en udfordring. Hver dyne og pude kræver en bestemt form for forplejning, og har du i sinde om at beholde dem i flere år, så er det vigtigt at du husker at følge de anvisninger der er, for plejning af både dine dyner og puder i hjemmet. Du vil her kunne blive klogere på nogle af de mest essentielle ting du bør huske, hvis du vil sikre en velplejet dyne. Bedre Nætter har et bredt udvalg af kvalitetsdyner, som du kan se her: http://www.bedrenaetter.dk/dyner/dobbeltdyner/dobbeltdyner-200×220.html

Husk at ryst dyne og puder
De fleste gør det måske allerede, men det er faktisk yderst vigtigt at du husker at ryste både puder og dyner hver dag. Dette skyldes at du ved hjælp af at ryste puder og dyner, er i stand til at bevare deres optimale fylde, samt den spændstighed som enten dunene eller fjerene besidder. Du er altså med til at bibeholde dynens lækre form, ved blot at huske at ryste den hver dag. Her er det dog vigtigt at påpege, at du kun bør ryste – ikke slå, banke eller støvsuge dynerne, da dette kan gå ind og ødelægge de dun og fjer som er anvendt.

Vask dyne efter anvisning
Det er selvfølgelig også vigtigt at huske, at vaske sine dyner. Dette er noget du som udgangspunkt burde gøre hver 3-4 måned, men hver dyne har bestemte behov, og det er derfor vigtigt at du følger dynens anvisninger hvad vaskning angår, da nogle dyner er mere hårdføre end andre. Dog er det typisk, at du ikke bør tage din dyne i brug igen før den er helt tør, om så den har tørret i solen udendørs eller i tørretumbleren. Så husk at ryste dyner og puder godt, luft ud på dit værelse og vask altid dynerne efter anvisning både hvad angår grader, vaskemiddel og program. På denne måde er du sikret en lækker og dejlig dyne, hele året rundt. Læs meget mere om dyner her.