Hvilket fyld bør min dyne have?

Er tiden snart til, at du bør investere i en ny dyne, men du er i tvivl om hvilket fyld du bør vælge? Der findes i dag et hav af muligheder, hvad angår dyner, og det kan det kan derfor sagtens forekomme svært at skulle vælge den helt rette. Er du i tvivl om, hvilket fyld du bør vælge til din kommende dyne, så kan du læse med her, og blive klogere på de typiske former for fyld og deres kunnen.

Dun og fjer

Dun og fjer er naturfyld, som du med garanti kender eller allerede benytter dig af i dit hjem. Denne type fyld har en yderst lang levetid, hvilket er fordelagtigt hvis du ønsker at beholde din dyne mange år frem. En dyne med dun og fjer som værende

fyld, har både en god isoleringsevne, samt en sublim evne til at transportere fugt væk fra kroppen. Dog forekommer denne type dyne med naturfyld både let og luftig, så du både kan have det rart i sommermånederne såvel som vintermånederne.

Silke
En lidt tyndere dyne, er en silkedyne. Denne dyne er der fra naturens side altid tyndere end de almindelige, dog holder denne type dyne stadig på en tilsvarende varme og regulering af temperaturen. Dette skyldes, at silkedynens fyld er består af fibre der er langt finere og tættere, end både dun og fjer, så du kan opnå samme isolering trods en tyndere dyne.

Fiber
Er du allergiker, så er denne type fyld uden tvivl det helt rette valg for dig. En dyne med fiberfyld, er en fyldtype der er udviklet til at imitere dun og fjer, både rent sansemæssigt såvel som egenskabsmæssigt. I modsætning til andre fyldtyper, er en fiberdyne i stand til både at vaskes og tørretumbles ved høj temperatur, uden at dette har nogen form for indflydelse på selve dynens ydeevne fremadrettet. En fiberdyne er derfor både et allergivenligt og praktisk valg. Hvis du er interesseret, så findes der en række uddybende forklaringer af forskellige dynetyper på http://www.246.dk/dyner/.